فهرست مطالب
نشریه پژوهش در آموزش زبان و ادبیات عرب
سال سوم شماره 2 (پیاپی 4، پاییز و زمستان 1400)
- تاریخ انتشار: 1400/11/27
- تعداد عناوین: 12
-
صفحه 1
در طول دو دهه گذشته خودکارآمدی به عنوان یک عامل انگیزشی مهم در پژوهش های مربوط به رفتار انسان مطرح شده است. این عامل نقش به سزایی در بهبود و افزایش عملکرد تحصیلی فراگیرندگان ایفا می کند. پژوهش پیش رو سعی دارد با بیان ابعاد و شاخصه های خودکارآمدی درزمینه تحصیلی به بررسی رابطه میان این عامل انگیزشی با موفقیت تحصیلی پرداخته و نقش استادان را در تقویت و افزایش خودکارآمدی دانشجومعلمان رشته عربی تبیین نماید. شیوه پژوهش، توصیفی تحلیلی است. یافته ها نشان می دهد استادان رشته عربی با شناخت ویژگی های رفتاری عاطفی دانشجویان و با به کارگیری راهبردهای شناختی و فراشناختی در تعامل با آنان می توانند تاثیر بسیاری در ایجاد پنداره های مثبت در درون آن ها مانند پرهیز از اهمال کاری، میل به درگیری تحصیلی و انگیزش پیشرفت، تفکر انتقادی، حل مسیله، خودتنظیمی و یادگیری مشارکتی داشته باشند. علاوه بر این، می توانند شوق و انگیزه دانشجویان را نسبت به دروس مربوط به این رشته افزایش داده و به بهبود عملکرد تحصیلی آن ها کمک نمایند.
کلیدواژگان: خودکارآمدی، عملکرد تحصیلی، رشته عربی، استاد -
صفحه 2
در میان آثار متقدمان، آخرین نشان از پیوند میان فن شعر ارسطو و نقد عربی در کتاب منهاج البلغاء و سراج الادباء از حازم قرطاجنی به چشم می خورد. وی، بی آنکه مفتون عظمت ارسطو شود، یا از طرف دیگر عظمت کار و خلاقیت او را نادیده بگیرد، طرحی را تدوین کرد که الهام گرفته از نظرات یونانیان و معطوف به سروده های عربی و در یک جمله، نشان از تلفیق بوطیقای یونانی با بلاغت اسلامی دارد. حازم متوجه این نکته شد که ضمن توجه به نظرات شعری یونانیان، باید عصاره نظریه شعر عربی را در مدرسه بلاغیون مسلمان جستجو کند و در این مسیر از نقش و نظرات مهم بلاغیون و فلاسفه اسلامی از جمله ابن سینا و فارابی غافل نشود. با این وجود اختلاف نظرهایی بین حازم قرطاجنی با فلاسفه اسلامی در قضیه شعر وجود دارد که این پژوهش در پی آن است ضمن بررسی و مقایسه عناصر سازنده شعر از نگاه یونانیان و فلاسفه اسلامی و هم چنین نقش واسطه ای و تعدیل کننده ی حازم قرطاجنی در این قضیه، به سوالاتی از این قبیل پاسخ دهد که اصلی ترین شاخصه کار حازم در انتقال قواعد شعر یونانی به حوزه اسلامی چه بوده است؟ همچنین، مهم ترین اختلاف حازم با فلاسفه اسلامی در موضوع عناصر تشکیل دهنده ی شعر کدامند؟... نتیجه این پژوهش نشان گر این حقیقت است که، حازم در عمل موفق شد ساختار منسجم و نظام مندی را طراحی کند که نمونه آن را نه می توان در مکتب شارحان آثار یونانی سراغ گرفت و نه در مدرسه بلاغیون مسلمان.
کلیدواژگان: حازم قرطاجنی، نقد ادبی، شعر، خیال، محاکات -
صفحه 3
بدون شک آموزش زبان عربی در ایران در کنار شیوه های سنتی، به راهبردهای نوین نیازمند است. از آنجا که آموزش زبان عربی در کشور بیشتر با تکیه بر روش های سنتی صورت می پذیرد و رویکردهای نوین آموزشی مانند واکنش فراگیران در هنگام یادگیری، ذهنیت آموزشگر، نوع پیشرفت فراگیران، پی گیری فراگیران نسبت به چگونگی یادگیری عربی در دانشگاه ها کمتر مورد توجه پژوهشگران این حوزه بوده است، بررسی و ارایه مباحث راهبردهای نوین یک بخش تفکیک ناپذیر در این زمینه به شمار می آید. از این رو بررسی روش های خاص آموزش برای آموزشگران زبان عربی امری ضروری است. در این پژوهش با استفاده از روش توصیفی تحلیلی ضمن بررسی روش های سنتی آموزش عربی سعی شده بر اموری چون مطرح کردن مشکلات واقعی آموزش زبان عربی، آشنا شدن آموزشگران با اینگونه موانع و همچنین اطلاع یافتن از روش های نوین آموزش برای غلبه کردن بر مشکلات پیش رو توجه شود. ارایه رویکردهای نوین آموزش زبان عربی و استفاده از آنها در یادگیری این زبان، امکانات ویژه ای را برای بهتر آموزی زبان عربی در اختیار آموزشگران و فراگیران قرار می دهد و بسیاری از موانع و مشکلات آموزش زبان در سیستم های سنتی و قدیمی زبان آموزی در ایران را برطرف می نماید.
کلیدواژگان: آموزش عربی، راهبردهای نوین، رویکرد نقش گرا، روش دستور ترجمه -
صفحه 4
قرآن کریم در استفاده از نشانه، به عنوان ابزار زبانی، ارایه دهنده ی الگویی منحصربه فرد است. نشانه شناسی، به تحلیل نشانه ها در یک نظام می پردازد. بر اساس مکتب دوسوسور، هر نشانه کلیتی ناشی از پیوند دال و مدلول است. یکی از جلوه های هنری قرآن، کاربرد کلمات در قالب اسلوب های متنوع است که به آن ها مفاهیم متنوعی می بخشد. «خشوع» و مشتقات آن در قالب ساختارهای مختلف در قرآن کریم بکار رفته و معانی و دلالت های عمیقی در بردارد. در این جستار که به روش تحلیلی- توصیفی انجام می شود، واژه «خشوع» و مشتقات آنکه 16 بار در قرآن تکرار شده، بر اساس بافت متنی و موقعیتی و با استفاده از تفاسیر مختلف مورد کنکاش نشانه شناسانه قرار گرفته است. نتایج پژوهش نشان می دهد؛ خشوع در قرآن معانی متفاوتی دارد که از آن میان، خشوع چشم بیشترین فراوانی را به خود اختصاص داده و همگی آن ها تقریبا در یک معنا بکار رفته اند. پس ازآن خشوع نمازگزاران در مرتبه دوم قرار دارد. ازسوی دیگر، خشوع مردان و زنان مومن و خشوع خاندان زکریا (ع) از مفهوم کاملا یکسانی برخوردارند.
کلیدواژگان: قرآن کریم، خشوع، نشانه شناسی، بافت متنی و موقعیتی -
صفحه 5
عشق و حالات عاشق و معشوق موضوعی همگانی است که در میان جوامع و نسل ها به گونه ای متفاوت خود را نمایان می سازد. آدمیان از دیرباز به نظم و نثر سخن از عشق گفته اند به طوری که اشعار شاعران زیادی از ادب پارسی و عربی با عاشقانه سرایی و وصف معشوق پیوند خورده است که این شیوه ادبی بیانگر احساسات درونی شاعر/ عاشق نسبت به معشوق؛ خواه حقیقی و خواه مجازی است. سلطان العاشقین ابن فارض بزرگترین شاعر ادبیات عرب است که به دلیل اشعار عاشقانه و عارفانه شهرت بسیار زیای دارد. وی شاعر عشق است و معشوق محور اصلی اشعار اوست. از آنجا وصف زیبایی معشوق و ذکر صفات فیزیکی و اخلاقی از بن مایه ها و موتیف های اصلی همه غزل های عاشقانه و عارفانه است؛ در این مقاله سیمای معشوق ابن فارض در قالب توصیف ویژگی های ظاهری و رفتاری مورد بررسی قرار گرفته است و به این نتیجه رسیده که شعر ابن فارض سراسر توصیف معشوق و حالات عشق است و این عشق، عشقی پاک و در واقع پله ای برای رسیدن به عشق الهی است.
کلیدواژگان: ابن فارض، عشق، معشوق، شعر عاشقانه-عارفانه -
صفحه 6
روایت و روایت شناسی از علوم نوپایی به شمار می آید که در چند دهه اخیر مورد توجه محققان و ناقدان حوزه ادبیات قرار گرفته است. یکی از مهم ترین نظریه پردازان این علم، محقق روسی، ولادیمیر پراپ است که الگوی روایت شناسی اش را در سال 1928 م با انتشار مجموعه ریخت شناسی قصه های پریان مطرح ساخت. سلیمان عیسی شاعر معاصر سوری و مهدی مرادی شاعر معاصر ایرانی، در آثار کودکانه خود به خوبی از شگردهای روایت بهره گرفته اند. دو مجموعه «روستای من نعیریه» و «ساعت بدون تیک تاک» از جمله آثار این دو شاعر است که کاربرد شگردهای روایت، به صورت تطبیقی در آن ها مورد بررسی قرار گرفته است. در این پژوهش باهدف بررسی و کشف اشتراکات و تفاوت های شیوه روایتگری دو شاعر و با تکیه برالگوی روایت شناسی پراپ، پس از ارایه مطالبی درزمینه روایت و الگوی روایت شناسی پراپ و گریزی کوتاه به زندگی دو شاعر، به روش توصیفی-تحلیلی، به بررسی شگردهای روایت در دو مجموعه مذکور پرداخته ایم. یافته ها نشان می دهد دو شاعر به خوبی با میزان درک و دریافت مخاطب آشنایی دارند و با مهارتی که در سرودن شعر روایی کودک دارند، بیش از آنکه شعر را در اختیار روایت قرار دهند، روایت را در اختیار شعر قرار داده اند.
کلیدواژگان: روایت شناسی، پراپ، سلیمان عیسی، مهدی مرادی، شعر روایی -
صفحه 7
علل انتخاب رشته تحصیلی با توجه به نوع رشته و مقطع تحصیلی، در جوامع کنونی بسیار متفاوت و متنوع است. بررسی علل و انگیزه های انتخاب یک رشته در مقطع کارشناسی و ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر، می تواند به بازنگری در فرایندهای مختلف مرتبط با رشته مانند فرایند جذب و گزینش داوطلبان یا نحوه ارایه برنامه های آموزشی کمک شایانی نماید. رشته زبان و ادبیات عربی یکی از رشته های حوزه علوم انسانی است که در اکثر دانشگاه های کشور تدریس می شود. پژوهش حاضر کوشیده است با استفاده از روش کمی- توصیفی و با بهره گیری از ابزار پرسشنامه، به بررسی میزان علاقه دانشجویان ورودی 95، 96 و 97 دانشگاه شهید مدنی آذربایجان در انتخاب رشته، علاقه به رشته و انگیزه شغلی آنها بپردازد. نتایج پژوهش نشان می دهد تنها 10 نفر (11.7%) این رشته را طبق توصیه دیگران انتخاب کرده اند و سایر افراد راه های مختلف دیگری را برای انتخاب رشته زبان و ادبیات عربی انتخاب کرده اند. بررسی ها نشان داده است که 63 نفر از دانشجویان (73.3%) از انتخاب این رشته راضی هستند که آمار بالا و قابل قبولی به نظر می رسد. درصد پایینی از دانشجویان (22.1%) معتقدند که سایر دانشجویان به رشته آنها دیدگاه مثبتی دارند اما بخش عظیمی از آنها اعتقاد دارند که رشته آنها اصلا مقبولیت لازم را ندارد و شاید این امر بر انگیزه و علاقه آنها در مراحل تحصیل و تلاش برای ارتقای سطح تحصیلی تاثیر منفی بگذارد.
کلیدواژگان: رشته تحصیلی، علاقه، آینده شغلی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، رشته زبان و ادبیات عربی -
صفحه 8
این پژوهش با هدف بررسی تاثیر آموزش زبان عربی با الگوی تدریس مشارکتی جیگ ساو بر انگیزه ی پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پسر پایه نهم متوسطه اول انجام گرفت. روش پژوهش شبه تجربی با طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه آزمایش و گواه بود. جامعه آماری کلیه دانش آموزان پسر مشغول به تحصیل پایه نهم متوسطه اول شهرستان هرسین بود. برای دستیابی به این هدف نخست یک نمونه 30 نفری به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شد سپس به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. ابزار پژوهش، پرسشنامه انگیزشی ولرند بود. پیش آزمون انگیزش تحصیلی در هر دو گروه آزمایش و کنترل توسط پژوهشگر اجرا شد. در گروه آزمایش، ابتدا معلم درس خود را به طور کامل به دانش آموزان ارایه داد و از الگوی تدریس مشارکتی از نوع جیگ ساو به عنوان مکملی برای مفهوم آموزش داده شده استفاده کرد و در گروه کنترل برای آموزش مفاهیم زبان عربی، به روش معمول خود عمل کرد. در ادامه پس آزمون انگیزش تحصیلی توسط پژوهشگر اجرا و داده ها با استفاده از نرم افزارSpss بررسی شد. تحلیل داده ها با استفاده از تکرار اندازه گیری نشان داد که بعد از آموزش تفاوت معناداری در نتایج حاصل از انگیزه ی پیشرفت تحصیلی گروه آزمایشی در مقایسه با گروه کنترل ایجاد شد اثر تکرار با مقدارF برابر با 37/57 که در سطح (p ≥ 0.001) معنادار می باشد. یافته های این پژوهش در مجموع اعتبار و اعتمادپذیری برنامه آموزش به شیوه تدریس مشارکتی جیگ ساو به عنوان یک ابزار موثر برای افزایش انگیزه ی پیشرفت تحصیلی درس عربی دانش آموزان را مورد تایید قرار داد.
کلیدواژگان: الگوی تدریس، جیگ ساو، انگیزش، پیشرفت تحصیلی، یادگیری مشارکتی -
صفحه 9
بهره گیری از قسم از دیرباز در میان مردم رواج فراوانی داشته و آن را در مواقع ضروری به کار می بندند. این ساختار در قرآن کاربرد فراوانی دارد و در آغاز و میانه سوره ها آمده است. به دلیل تنوع ساختارهای قسم در قرآن، پژوهشگران و مترجمان اهتمام ویژه ای به انواع و کارکردهای آن داشته اند. پژوهش حاضر ضمن بهره گیری از تفاسیر مختلف، معادل یابی ساختارهای قسم سوره های قلم، حاقه، مدثر، مرسلات، تین و یس را با روش توصیفی تحلیلی و رویکرد انتقادی در ترجمه های آقایان فیض الاسلام، مشکینی، خرمشاهی، رضایی-اصفهانی و معزی نقد و بررسی نموده است. برآیند پژوهش نشان می دهد که معزی ترجمه ای تحت لفظی از آیات ارایه داده و ساختارهایی نظیر «فلا اقسم» را به صورت منفی ترجمه نموده که از منظر مفسرین قول ضعیف است. او از افزوده سازی و تصریح مراجع ضمایر پرهیز نموده و این رویکرد گاه باعث ابهام ترجمه او شده است. در کل فیض الاسلام و رضایی اصفهانی به عنوان نماینده سبک های آزاد و وفادار ترجمه دقیق تری از ساختارهای قسم ارایه نموده اند و بهتر از سایر مترجمان، تاکیدهای اسلوب قسم نظیر «ان و ل» را معادل یابی کرده و به مرجع ضمایر تصریح نموده و تناسب بین قسم ها را رعایت کرده اند. مشکینی و خرمشاهی نیز در مجموع نسبت به فیض الاسلام، رضایی-اصفهانی و معزی ترجمه ای بینابین ارایه نموده اند.
کلیدواژگان: معادل یابی، ساختارهای قسم، تفسیر، ترجمه، قرآن -
صفحه 10
ارتباط بین ایران و کشورهای عربی و وام گیری از زبان های یکدیگر باعث بروز بسیاری از تشابهات در نظام زبانی فارسی و عربی شده است. از جمله مسایل مهم به وجود آمده در این ارتباط، پدیده «تداخل زبانی» است که در هنگام استفاده از زبان عربی پدیدار شده و بر فرایند آموزش و یادگیری زبان عربی تاثیر می گذارد. تداخل موجود بین این دو زبان، دو تاثیر مثبت و منفی به همراه دارد. با وجود تاثیرات منفی تداخل، به منظور تسهیل در امر آموزش و یادگیری زبان عربی می توان از جنبه های مثبت این پدیده بهره کافی گرفت. این پژوهش به روش تحلیلی- توصیفی با هدف تبیین تداخل مثبت زبانی، به استخراج تشابهات موجود در واج، واژگان و دستور دو زبان و مقایسه آنها پرداخته است. نتایج پژوهش نشان می دهد که بسیاری از واژگان عربی در فارسی دچار تغییر یا تحول معنایی نشده و معنایی یکسان در دو زبان دارند. این عدم تغییر و تحول معنایی باعث یادگیری آسان تر برخی واژگان دخیل خواهد شد. از طرفی برخی تشابهات دستوری در دو زبان وجود دارد که با بهره گیری اساتید و مدرسان زبان عربی از این تداخلات دستوری مشابه و موجود بین دو زبان، فرایند آموزش تسهیل می شود. یادگیرنده زبان دوم همیشه دنبال راهی می گردد که یادگیری را برای خود آسان تر و جذاب کند؛ بنابراین با استفاده بیشتر از این تشابهات و یادآوری آن به یادگیرنده در هنگام آموزش، رغبت وی به یادگیری زبان عربی افزون تر خواهد شد.
کلیدواژگان: تشابهات میان زبانی، تداخل زبانی، تداخل مثبت، آموزش زبان عربی -
صفحه 11
فرهنگ لغت هویت یک ملت و ابزاری برای پیشرفت زبان و بازگوکننده ی نیازهای گویش وران به شمار می آید. این نیازها پیوسته در حال نوگرایی است و امروزه جهان عرب شاهد رویدادهای مهمی است. زبان عربی همراه با این رویدادها در حال تغییر بوده و به هر شکلی قادر به بازگویی این نیازهاست. اگر نوگرایی در عرصه های مختلف علوم نبود، زبان متروک و نابود می شد. این مهم پیش روی ماست تا به این پیشرفت و عوامل تاثیرگذار آن بپردازیم و اجازه ندهیم که زبان عربی را به جمود و خشکی متهم کنند. ازآنجاکه فرهنگ لغت یکی از مهم ترین ابزارهای آموزش زبان دوم به شمار می آید، در این مقاله تلاش شده است تا با رویکردی آماری توصیفی، مقایسه ای بین کلمات نوظهور در دو فرهنگ لغت «المکنز الکبیر» (احمد مختار عمر) و «المعجم الوسیط» (فرهنگستان زبان عربی قاهره) که جایگاه خاصی در جریان های علمی و فرهنگی ایران دارد، صورت گیرد. نتایج این تحقیق نشان داد که تعداد کلمات نوظهور در فرهنگ لغت «المکنز الکبیر»، به 1235 کلمه، به نسبت 57/3% و در «المعجم الوسیط»، 495 کلمه، به نسبت 64/1% می رسد؛ و سبب فزونی کلمات نوظهور در فرهنگ لغت «المکنز الکبیر» آن است که این فرهنگ لغت هر کلمه ای را که پس از قرن چهارم هجری کاربرد داشته، در زمره کلمات نوظهور قرار داده است.
کلیدواژگان: فرهنگ لغت های عربی معاصر، واژگان نوظهور، المکنز الکبیر، المعجم الوسیط -
صفحه 12
بنا بر اصل شانزدهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، ازآنجاکه زبان قرآن و علوم و معارف اسلامی، عربی است و ادبیات فارسی به طور کامل با آن آمیخته است، این زبان باید پس از دوره ابتدایی تا پایان دوره متوسطه در همه کلاس ها و در همه رشته ها تدریس شود. با توجه به جایگاه آموزش وپرورش در تربیت نیروی انسانی کارآزموده و متخصص و انتقال ارزش های اسلامی به نسل های بعد، تلاش مستمر در تقویت مبانی، روش های آموزش و یادگیری زبان عربی متناسب با سند جامع علمی کشور و اسناد بالادستی و جهت دهی امکانات و منابع به سوی دانش و مهارت تخصصی آموزش زبان عربی تلاشی بایسته است. نوشتار حاضر با روش کتابخانه ای در گردآوری داده ها و روش تحقیق توصیفی- تحلیلی در پردازش اطلاعات سامان یافته است. نتایج تحقیق نشان می دهد که آموزش پرسش محور، گروه محور، آموزش مبتنی بر تفاوت های فردی، آموزش بهره مند از فناوری اطلاعات و ارتباطات، آموزش مبتنی بر بازی، یادگیری متکی بر تفکر انتقادی و آموزش مبتنی بر فهم متن با قید دینی از راهبردهای آموزش و یادگیری اثربخش زبان عربی در دوره متوسطه است.
کلیدواژگان: آموزش زبان عربی، راهبرد، یادگیری اثربخش، آموزش وپرورش
-
Page 1
Over the past two decades, self-efficacy has emerged as an important motivating factor in human behavior research. This factor plays an important role in improving and enhancing the academic performance of learners. The present study tries to investigate the relationship between this motivational factor with academic success by stating the dimensions and characteristics of self-efficacy in the field of education and to explain the role of professors in strengthening and increasing the self-efficacy of Arabic student-teachers. The research method is descriptive and information analysis is qualitative. Findings show that professors of Arabic by recognizing the behavioral-emotional characteristics of students and by applying cognitive and metacognitive strategies in interaction with them can have a great impact on creating positive perceptions within them., Such as Avoiding procrastination, The desire for academic engagement and motivation for progress, Critical thinking, Problem Solving, Self-regulatory and participatory learning; And increase students' enthusiasm and motivation for courses related to this field and help improve their academic performance.
Keywords: self-efficacy, Academic Performance, Arabic major, Master -
Page 2
Among the works of our creators, the last sign of the link between Aristotle's poetry and Arabic criticism was in “Menhajol-Bolaqa' and Serajol-'odaba” from Hazim GHartajani. Without compromising Aristotle's greatness, or on the other hand, he ignored the greatness of his work and creativity, he developed a plan inspired by the Greeks' views and focusing on Arabic poems, and in one sentence, the combination of the Bhutan Greek with Islamic rhetoric. Hazem noticed that, while paying attention to the Greek poetic ideas, he should search for the extract of the Arabic poetry theory at the Muslim gentile school, and ignore the important roles of the ghosts and Islamic philosophers including Avicenna and Farabi. But in the meantime, there are differences between Hazem GHartajani and the Islamic philosophers in the poem that this study seeks to study and compare the components of the poetry from the point of view of the Greeks and Islamic philosophers, as well as the role of mediator and moderator of azim In this case, I am asking for answers to such questions as to what was the main characteristic of the work of Hazim in the transfer of the rules of Greek poetry to the Islamic domain? Also, what is the most important difference between Hazem and Islamic philosophers on the elements of poetry formation? The result of this research indicates that, in practice,
Keywords: Hazem GHartajani, Literary Criticism, Poetry, Imagination, Simulations -
Page 3
Undoubtedly, teaching Arabic in Iran, along with traditional methods, requires new strategies. Since Arabic language teaching in the country is mostly based on traditional methods and new educational approaches such as learners' reaction to learning, teacher mentality, type of learners' progress, students' pursuit of how to learn Arabic in universities have received less attention from researchers in this field. Reviewing and presenting new strategy topics is an integral part of this. Therefore, it is necessary to study special teaching methods for Arabic language teachers. In this research, using descriptive-analytical method, while examining the traditional methods of teaching Arabic, we have tried on issues such as raising the real problems of teaching Arabic, acquainting educators with such obstacles and also learning about new teaching methods to overcome the problems ahead. Note. Introducing new approaches to teaching Arabic language and using them in learning this language provides special facilities for better teaching Arabic language to teachers and learners and removes many obstacles and problems of language teaching in traditional and old language learning systems in Iran.
Keywords: Arabic education, new strategies, role-oriented approach, grammar-translation method -
Page 4
The Holy Quran, in the use of signs, as a linguistic tool, offers a unique and pattern. Semiotics is a science that analyzes the symptoms in a system. According to De Saussure school, each general sign is the result of a link between a signifier and a signified. One of the artistic manifestations of the Quran is the use of words in a variety of ways that give them different meanings and significations. "Modesty" and its derivatives have been used in the form of various structures in the Holy Quran and have profound meanings and deep implications. In this descriptive-analytic study, the word "Modesty" and its derivatives, which has been repeated 16 times in Quranic verses, has been semiotically examined and interpreted based on contextual and situational context, using various interpretations. The results reveal that "Modesty" in the Quran has different meanings, among which the most frequent is eye reverence in the Holy Quran. They all have almost one meaning and then "Modesty" of the worshipers. On the other hand, the "Modesty" of the faithful men and women and the "Modesty" of the Zechariah’s family (PBUH) have the same meaning.
Keywords: Holy Quran, modesty, Semiotics, contextual, situational context -
Page 5
Love and the states of the lover and the beloved are a common theme that manifests itself in different ways among societies and generations. People have long spoken of love in poetry and prose, so that the poems of many poets of Persian and Arabic literature are associated with love, poetry and description of the beloved, this literary style expresses the inner feelings of the poet / lover towards the beloved; Whether real or virtual.Sultan Al-Asheqin Ibn Farid is the greatest poet of the Arabic literature and is very famous for his romantic and mystical poems. He is a poet of love and the beloved which are the main focus of his poems. Hence, the description of the beauty of the beloved and the mention of physical and moral attributes are the main themes and motifs of all romantic and mystical sonnets; In this article, Ibn Fariz's beloved image has been examined in the form of description of physical and behavioral characteristics, and it has been concluded that Ibn Fariz's poetry is all about the description of the beloved and the states of love, and this love is pure love and in fact a step towards It , is divine love.
Keywords: Ibn Farid, love, Beloved, Romantic-Mystical Poetry -
Page 6
Narratology is one of the new fields attentioned by literature criticizers and researchers in recent decades.Veladimir Propp,the Russian theorist, as one of the most important narratology theorist has presented his narrative patterns with publishing his famous book, Morphology of the Folktale, in 1928. Soleyman Isa and Mehdi Moradi,Syrian and Iranian contemporary poets, in their books, My Village Naeirieh and The Clock without Tik Tak, are employed some narrative techniques effectively. This study aims to investigate comparstively the use narrative techniques in previously mentionening books. This article attempts to consider the narrarive twchniques in mentioned books with regard to Propp's narratology theory based upon a descriptive-analytic method. The study also takes a brief look to the biography of poets and then provide some materials rekated to narration and Propp's narràtolgy theory. Study shows that the poets are familiar with the perseption of their addressees and know how to dedicate narrative techniques to poetry, because of their ability to poetry writing.
Keywords: Narratology, Propp, Soleyman Isa, Mehdi Moradi, narrative poetry -
Page 7
The reasons for choosing a field of study are very different and diverse in today's societies according to the type of field and degree. Examining the reasons and motivations for choosing a field at the undergraduate level and continuing to study at higher levels can help to review various processes related to the field, such as the process of recruiting and selecting candidates or how to present educational programs. Arabic language and literature is one of the disciplines in the field of humanities that is taught in most universities in the countThe reasons for choosing a field of study are very different and diverse in today's societies according to the type of field and degree. Examining the reasons and motivations for choosing a field at the undergraduate level and continuing to study at higher levels can help to review various processes related to the field, such as the process of recruiting and selecting candidates or how to present educational programs. Arabic language and literature is one of the disciplines in the field of humanities that is taught in most universities in the country. The present study has tried to examine the interest of incoming students of 95, 96 and 97 Shahid Madani University of Azerbaijan in choosing a field, interest in the field and their job motivation by using a survey method and using a questionnaire. The results show that only 10 people (11.7%) have chosen this field on the recommendation of others and other people have chosen different ways to choose the field of Arabic language and literature. Surveys have shown that 63 students (73.3%) are satisfied with the choice of this field, which seems to be a high and acceptable statistic. A low percentage of students (22.1%) believe that other students have a positive view of their field, but a large part of them believe that their field is not acceptable at all, and this may be due to their motivation and interest in the study process and efforts to improve the level. Negatively affect education.ry. The present study has tried to examine the interest of incoming students of 95, 96 and 97 Shahid Madani University of Azerbaijan in choosing a field, interest in the field and their job motivation by using a survey method and using a questionnaire. The results show that only 10 people (11.7%) have chosen this field on the recommendation of others and other people have chosen different ways to choose the field of Arabic language and literature. Surveys have shown that 63 students (73.3%) are satisfied with the choice of this field, which seems to be a high and acceptable statistic. A low percentage of students (22.1%) believe that other students have a positive view of their field, but a large part of them believe that their field is not acceptable at all, and this may be due to their motivation and interest in the study process and efforts to improve the level. Negatively affect education.
Keywords: Course of Study, interest, Career Future, Azarbaijan Shahid Madani University, Arabic Language, Literature -
Page 8
The aim of this study was to investigate the effect of Arabic language teaching with Jig Sao participatory teaching model on the academic achievement motivation of ninth grade students. The research method was quasi-experimental with pre test-post test design with experimental and control groups. The statistical population was all male students studying in the ninth grade of Harsin city. To achieve this goal, first a sample of 30 people was selected by multi-stage cluster random sampling and then divided into experimental and control groups. The research tool was Wellernd motivational questionnaire. Pre-test of academic motivation was performed by the researcher in two experimental and control groups. In the experimental group, the teacher first presented his her lesson to the students and used the Jig Saw participatory teaching model as a complement to the taught concept. In the control group, he used his usual method to teach the concepts of the Arabic language. The academic motivation test was performed by the researcher and the data were analyzed using Spss software. Data analysis using repeated measures showed that after training there is a significant difference in the results of academic achievement motivation of the experimental group compared to the control group. The effect of repetition with a value of F equal to 37.57 at the level (p ≥ 0.001) is significant. The findings of this study generally confirmed the validity and reliability of the Jig Sao participatory education program as an effective tool to increase students' motivation for academic achievement.
Keywords: Teaching Pattern, Jig Sao, Motivation, academic achievement, Collaborative Learning -
Page 9
The use of oaths has long been popular among the people and they use it when necessary. This structure has many uses in the Qur'an and is mentioned at the beginning and middle of the surahs. Due to the variety of oath structures in the Qur'an, researchers and translators have paid special attention to its types and functions. The present study, while using different interpretations, finds the equivalence of the structures of the oaths of the chapters of Qalam, Haqqa, Muddaththir, Mursalat, Tin and Yas with descriptive-analytical method and critical approach in the translations of Mr. Faizul Islam, Meshkini, Khorramshahi, Rezaei. - Isfahani and Moezzi have reviewed. The result of the research shows that Moezzi provided a literal translation of the verses and translated structures such as "فلا اقسم" in a negative way, which is a weak promise from the point of view of the commentators. He has avoided adding and specifying references to pronouns, and this approach has sometimes obscured his translation. In general, Feyz al-Islam and Rezaei Esfahani, as representatives of free and loyal styles, have provided a more accurate translation of the structures of the oath, and better than other translators, they have equated the emphases of the style of the oath, such as "In and L", with reference. The pronouns are specified and the proportions between the parts are observed. Meshkini and Khorramshahi have also provided intermediate translations of Feyz al-Islam, Rezaei-Isfahani, and Moezzi.
Keywords: Equivalence, Structure of Oath, Interpretation, Translation, Quran -
Page 10
The relationship between Iran and the Arab countries and the divergence of these two languages from each other has led to many similarities in the bilingual language system. One of the important issues in this regard is the phenomenon of "linguistic interference" that occurs when using the Arabic language and affects the process of teaching and learning Arabic. The linguistic interference between these two languages has two effects: 1- Positive effect 2- Negative effect. In addition to the negative effect, interference also has a positive effect, which can facilitate the positive aspects of interference to facilitate the teaching and learning of the Arabic language. In this research, by extracting the similarities in phonology, words and grammar of two languages and putting them together, we want to examine the fact that the interaction between the two languages is not only negative but also positive and the learner knows These linguistic similarities can better learn some concepts (from phonology to grammar) in Arabic. Thus, have deeper and more conscious learning. The results show that many Arabic words in Persian have not undergone a semantic change and have the same meaning in both languages that this lack of semantic change will make it easier to learn some of the words involved. On the other hand, there are some grammatical similarities between the two languages, which facilitate teaching and learning by using Arabic language teachers and instructors of these similar grammatical interactions between the two languages in the teaching process.
Keywords: Linguistic similarities, Linguistic interference, Positive interference, Arabic language teaching -
Page 11
Dictionary is considered as an identity for any nation, an instrument for development of language and a means for expressing the speakers' needs. And such needs are continuously modernized; and today, Arab world witnesses’ significant events; and along with these events, Arabic language is experiencing a change and is able to express such needs in any form. If modernism didn't happen in various scientific fields, the language would be abandoned and destroyed and we were obliged to deal with such development and influential factors so that no one could be able to accuse Arabic language of solidness and inflexibility. As dictionary is one of the most important means for second language teaching, this study attempts to conduct a comparison between novel terms in 'Almakenz Alkabir' (Ahmad Mokhtar, 2000 edition) and 'Almajam Alvasit' (published by Cairo Arabic Language Academy in 1960 – it enjoys an special status in cultural and scientific streams in Iran) dictionaries based on a descriptive-analytic method. The findings demonstrate that there are 1235 novel terms amounting to%3/57 in 'Almakenz Alkabir' dictionary and there are 459 novel terms amounting to%1/64 in 'Almajam Alvasit'; and the number of novel terms in Almakenz Alkabir is more than that in Almajam Alvasit because this dictionary considered any terms used after 4th Hijrah century as a novel term.
Keywords: New vocabularies, modern Arabic dictionaries, Almakenz Alkabir, Almajam Alvasit